Back to Top
 
 

Thane, de hazensprong van een adelaar

winkelwagen

Thane 190x300

Thane, de hazensprong van een adelaar
Een onderzoeksverslag van H.M. van Crugten,
H.W. Hagen, T.M. Geraedts, A.M. Peek
1e druk, Rucphen, Stichting Elektoor, 2012
36 bladzijden, A4 formaat
Prijs € 6,60 (inclusief verzendkosten)

 

Aanleiding tot deze publicatie is de cycloon Thane die over Auroville en Pondicherry raast op 30 december 2011. De cycloon verwoest aangeplante bomen en richt veel schade aan. De mensen daar komen er met de schrik van af en starten vol goede moed de opbouw.

 

Dit gebeuren is voor een aantal lilaci van Elektoor zo interessant, dat zij besluiten er een studie van te maken. Lilacus zijn impliceert dat diegene die onderzoekt, als eerste onderzoek doet naar de eigen lichaamsmaterie. De lilaca gaat er van uit dat alles in de wereld, wat het ook is, gebeurt in iedere persoon zelf, of hij dat nu weet of niet. Als er dus een cycloon woedt die normaal langs de kust van India omhoog gaat naar Andhra Pradesh of Bangladesh en nu afslaat en Auroville en Pondicherry aandoet, roept dat de nodige vragen op. Om wat meer zicht te krijgen op dit natuurgeweld en vooral ook op dat verschijnsel in ieder mens, is dit onderzoek naar de weg van de cycloon Thane ingezet.

 

Het resultaat van deze onderzoekstocht over Thane is in dit verslag te lezen. Het laat een aantal facetten zien van hoe er door een willekeurig mens of de mensheid wel of juist niet wordt gereageerd op de cycloon Thane. Alles wat in dit onderzoeksverslag naar voren komt, toont iets over hoe de gemiddelde mens is. Hoewel nog niet in de volle breedte, want dat zou meer tijd in beslag nemen. De processen in de materie van het lichaam zijn niet altijd direct te onderkennen en te beschrijven in hun ware aard. Daarvoor is veel oefening nodig. Tegelijkertijd biedt dit onderzoek voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de menselijke lichaamsmaterie, leuke aanknopingspunten om zichzelf vragen te stellen over zijn eigen wijze van leven en bestaan.