Back to Top

Gouden Vogels

winkelwagen


Gouden Vogels, krachten van het ware zelf in actie

Auteur: Bernardino de Citta
Met één afbeelding, 2e herziene druk, Rucphen, Stichting Elektoor, 2010
47 bladzijden, A5 formaat
Prijs € 7,50 (exclusief verzendkosten)

 

Gouden Vogels is een verzameling gedichten die een beeld kunnen geven van de psychische krachten die in ieder mens liggen te sluimeren. Ze zijn als vogels voorgesteld omdat de vogel een kracht van de ziel verbeeldt.

 

Gouden Vogels is een bundeling van gedichten die Bernardino de Citta schreef om de psychische krachten in de mens een gezicht te geven. De gedichten zijn eenvoudig leesbaar. Zij dragen een stille vreugde en humor in zich, terwijl ze ook sprankelend zijn als een waterval door hun ritmiek en woordkeus. Deze gedichten zullen vooral de verborgen psyche in de mens doen trillen van blijdschap. Want de psyche leeft in de gevangenis van het menselijk lichaam, zonder dat hij recht kan doen aan zijn vele mogelijkheden om het leven van de mens te maken tot een vibratie van blijdschap en kracht en leven.Vooralsnog is hij gevangen in de modderige lichaamsmaterie, waaruit hij zich niet kan bevrijden. Slechts als de mens toestaat dat zijn materie in behandeling genomen wordt door het lila, kan ook de psyche door de lila kracht bevrijd worden uit zijn benarde positie.

 

Door het lezen van deze ontwapenende en lieflijke gedichtjes wordt de psyche geraakt en zou er een verlangen kunnen ontstaan naar een verandering in het leven van alledag. Zodat de mens misschien eens, eens, de tredmolen van het huidige leven kan verlaten en kan gaan genieten van een leven vol zon en blijheid en overvloed.