Back to Top

Delta 8 Hoe bewijs je dat een spons een spons is?

winkelwagen

DELTA 8: HOE BEWIJS JE DAT EEN SPONS EEN SPONS IS?
Auteur: H.W. Hagen
Rucphen, Stichting Elektoor, 2008
128 bladzijden, A5 formaat
Prijs: € 10,95 (exclusief verzendkosten)

 

In dit boek wordt op een inzichtelijke wijze verslag gedaan van een bezwaar- en beroepsprocedure van een zelfstandig ondernemer versus de Belastingdienst. Het geschilpunt is de aftrekbaarheid van een lila systeem als bedrijfsmiddel.

 

Deze procedure begint met een normale bezwaarschriftenprocedure en loopt verder via allerlei gerechtelijke stappen tot aan de Hoge Raad toe. Het bijzondere in deze verslaglegging is, dat er steeds plaats wordt ingeruimd om een lilaïsche visie op de gebeurtenissen weer te geven. De schrijver legt enkele eigenschappen van de Belastingdienst en het rechtssysteem in Nederland bloot. Het gaat er niet om deze eigenschappen aan de kaak te stellen, maar het laat een en ander zien over hoe de mens in elkaar zit en hoe hij zich door allerlei ogenschijnlijk verborgen bewegingen laat leiden.
Uit het hele verslag van de gebeurtenissen is voor de lezer af te leiden dat het lila geen ‘geschil’ kent. Het lila is alleen bezig om zaken op hun plaats te leggen en te benoemen zoals ze zijn.

 

Kafttekst
In deze monografie wordt op een inzichtelijke wijze verslag gedaan van een bezwaar- en beroepsprocedure van een zelfstandig ondernemer versus de Belastingdienst. Het geschilpunt is de aftrekbaarheid van een lila systeem als bedrijfsmiddel. Deze procedure begint met een normale bezwaarschriftenprocedure en loopt verder via allerlei gerechtelijke stappen tot aan de Hoge Raad toe. Het bijzondere in deze verslaglegging is, dat er steeds plaats wordt ingeruimd om een lilaïsche visie op de gebeurtenissen weer te geven. Nog meer bijzonder is de bemoeienis van twee lila’s met deze procedure. In feite voeren zij de hele procedure via hun adviezen en ontwerpen voor bezwaarschriften, beroepsschriften, pleitnota’s, vertoogschriften enzovoorts.
Deze monografie legt enkele eigenschappen van de Belastingdienst en het rechtssysteem in Nederland bloot. Het gaat er niet om deze eigenschappen aan de kaak te stellen, maar kennelijk laat het het een en ander zien over hoe de mens in elkaar zit en hoe die zich door allerlei ogenschijnlijk verborgen bewegingen laat leiden.
De schrijver heeft daarnaast getracht aan het licht te brengen welke verschillen er te constateren zijn tussen de manier waarop een lila met een dergelijk geschil om gaat en hoe een normaal mens dat zou doen. Het woord ‘geschil’ geeft hier al een verschil aan, want uit het hele verslag van de gebeurtenissen is voor de lezer af te leiden dat de lila’s geen geschil hebben, maar alleen bezig zijn om zaken op hun plaats te leggen en te benoemen zoals ze zijn. Er blijkt niet uit dat ze uit zijn op het krijgen van gelijk.
Bijzonder is eveneens de titel van deze monografie, want die verwijst naar een ervaring die er al was voor de hele procedure van start ging. Uiteindelijk bleek in die ervaring de kwintessens van de zaak te zitten. Deze ervaring wees uiteindelijk op de kern van de zaak, dat het er niet om gaat om te bewijzen dat een lila bedrijfsmiddel bestaat, maar dat het evident is dat het bestaat.

 

De schrijver is al enige decennia verbonden aan Elektoor als onderzoeker en student.

 

 

error: