Back to Top

Delta 10 Lilaca en de blauwe diamant

winkelwagen

 

DELTA 10: LILACA EN DE BLAUWE DIAMANT
Auteur: Sunya de la Terra
1e druk, Rucphen, Stichting Elektoor, 2008
65 bladzijden, A5 formaat
Prijs: € 10,95 (exclusief verzendkosten)

 

De ontdekkingstocht begint als een eenvoudige tekst bekeken wordt vanuit een lila oogpunt. Wat vertelt de schrijver tussen de lijnen en meer nog, vanuit welke bewustzijnden schrijft hij zijn tekst. Dat is het onderzoek dat aan bod komt in het boek ‘lilaca en de blauwe diamant’.

 

In dit verslag wordt met een lila mentaal-fysiek lichaam bekeken hoe het mentaal-fysieke lichaam van twee lilaïsche onderzoekers er uit ziet en werkt in het dagelijks leven. Er komt naar voren wat er allemaal in deze materie schuilt. Het grappige is dat, ook al probeert de schrijver te verbergen hoe hij is, uit zijn schrijven altijd op te merken is wat zijn ware beweegredenen en motieven zijn.

 

Kafttekst
Wat er in deze uitgave in de serie Delta wordt beschreven is heel interessant en onbegrijpelijk tegelijkertijd. Aan de hand van een zevental artikelen die bedoeld waren om op het internetportaal van Elektoor te worden geplaatst, wordt een beeld geschetst van de schrijvers van deze artikelen. Meer bepaald gaat het dan om bewustzijnden in die personen die zich laten gelden. Het is ongelofelijk wat er uit een aantal – eigenlijk afgekeurde – teksten blijkt over hoe iemand is en door welk bewustzijn hij of zij zich laat leiden. Maar de artikelen waren geschreven als gota en in een gota gaat het niet om het afleveren van een goed product maar om het doen van ontdekkingen over jezelf. In dit geval halen de schrijvers een vette buit binnen, want er blijkt heel veel.
Het fenomeen de Blauwe Diamant wordt in deze Delta ten tonele gevoerd. Dat is het lila mentaal-fysieke lichaam wat in staat is om te zien wat de schrijvers beweegt en wat hun verborgen bedoelingen zijn. De resultaten van deze speurtocht worden op een heldere wijze beschreven. Daarbij passeren allerlei bewustzijnden de revue, zoals de betweter, de sloddervos, de missionaris, de dictator en de perfectionist. Het zijn stuk voor stuk personen die in elke mens in meer of mindere mate voorkomen. Veel van wat de lezer wordt voorgeschoteld kan dan ook herkenbaar zijn in het eigen gedrag.

 

Deze publicatie geeft een beeld van de mensheid in zijn nog onvolmaakte vorm waarin hij nog verkeert, maar schetst tegelijkertijd een weg die de mogelijkheden in zich herbergt om daar verandering in te laten brengen.
Centraal staat het repeterende mentaal-fysiek van de mens, dat een grote drempel is voor de ontwikkeling van de materie. De tekst van de suprolo-llocing ‘Blue Diamond’ wordt aangehaald als verduidelijking van waar het om gaat: de vicieuze cirkel waar de mens in ronddraait, de mechanismen waar de mens zich aan vasthoudt. De Blauwe Diamant die verborgen zit in de duistere materie.