Back to Top

Delta 17 Lilaca voor beginners

winkelwagen

DELTA 17: LILACA VOOR BEGINNERS
Auteur: Sunya de la Terra
Rucphen, Stichting Elektoor, 2016
51 bladzijden, A5 formaat
Prijs: € 10,95 (exclusief verzendkosten)
Digitale versie (gratis te bekijken)

Hoewel dit boek ‘Lilaca voor beginners’ wordt genoemd, is het verre van een lesboek in de klassieke zin. De stof die in dit boek wordt behandeld is daarvoor te lastig zo niet onmogelijk met het verstand te begrijpen. Dit lesboek is dan ook niet bedoeld om iets te leren, maar om het tot jezelf toe te laten.

 

Kafttekst
Dit is het eerste lesboek dat er verschijnt over lilaca. Tot nog toe was het voldoende om zaken aan te duiden in een meer verhalende vorm, waarvan de verschillende eerdere uitgaven op het gebied van de lilaca getuigen. Maar aangezien vanaf mei 2006 de werkwijze in opleiding en onderzoek bij Elektoor – het centrum voor lilaca – een totaal ander karakter heeft gekregen, is er bij belangstellenden grote behoefte aan een boek, waarin de eerste beginselen van de lilaca zijn genoteerd.

 

In de serie Delta is in 2007 een publicatie verschenen met de titel ‘Basiskennis lilaca’. Deze publicatie voorzag al in een behoefte, maar bleek voor velen toch te ingewikkeld om zich een degelijk beeld van de lilaca te kunnen vormen. ‘Lilaca voor beginners’ is korter en bondiger gehouden en richt zich op degenen voor wie lilaca totaal onbekend is.
Lilaca is geen wetenschap die een algemene bekendheid heeft. Ook de inzichten en begrippen die worden gehanteerd zijn geen gemeengoed. Het is een zoektocht gebleken om te zien hoe alles zo begrijpelijk mogelijk kan worden geëtaleerd. Toch is er een poging gewaagd om in zo eenvoudig mogelijke bewoordingen uiting te geven aan iets, waar het verstand geen voorstelling van heeft. Lilaca gaat het mentaal nu eenmaal te boven.